Coaching og NLP – En god kombination

I de senere år er det blevet utroligt populært for både private og erhvervsfolk at benytte sig af en coach – en person, der lige kan give dig det ekstra skub, så du kan yde dit bedste, hvis du f.eks. har en tendens til ubevidst at holde dig selv tilbage. Det er et problem for mange flere end man lige skulle tro, hvilket coachingens popularitet også vidner om.

Coach er en ikke-beskyttet titel. Det vil sige, der findes mange forskellige uddannelser til coach, som i bund og grund ikke har meget tilfælles. Desuden giver disse uddannelser sjældent en forståelse for, hvorfor de metoder coachen anvender, virker som de gør. Det er et problem for dem, der ønsker at fordybe sig, så de kan blive bedre på deres felt.

Løsningen er dog ligetil, og den hedder NLP


NLP står for Neuro-Lingvistisk Programmering, og bliver i takt med udbredelsen i bl.a. Danmark og resten af Europa, i stigende grad brugt af coaches med stor succes. NLP er, ligesom coaching, grundlæggende fokuseret på at opnå succes, og at dette kan gøres via sproget som det mest kraftfulde virkemiddel, vi har til vores rådighed – man kan sige, at coaching og NLP deler et åndeligt eller konceptuelt fundament, men hvor coaching ofte er et diffust begreb, står NLP som et samlet system af effektive teknikker.coaching-og-nlp

NLP bygger på en række forskellige faggrupper, bl.a. psykologi, kognitivisme og meditations- og hypnoterapi. Fra disse er der, siden 1970’erne, udvalgt de mest effektive teknikker, og dem der fungerer bedst i samspil, så man opnår det mest effektive resultat – det unødvendige er skåret fra, og tilbage står et system af metoder og teknikker, der alle er forbundet af en rød tråd. Det er bl.a. hér, at NLP har fordelen over for normal coaching.

NLP spænder også bredere end coaching generelt, og du kan få evner som en psykolog eller psykoterapeut, men uden at være tvunget til 5 år eller mere på universitetet. Du har ikke brug for at kunne skrive en akademisk tekst, eller diskutere forældede teorier – du skal kunne hjælpe folk, der har brug for det, hurtigt og effektivt. Samtidigt giver NLP dig forståelsen for sammenhængen mellem de teknikker, du anvender.

Hvis du ønsker at beskæftige dig med coaching, er NLP den perfekte løsning. Hvis du allerede har erfaring med coaching, vil NLP være en super effektiv måde at booste din indsigt og dine evner, når du coacher folk. Som NLP-coach vil du hurtigt og effektivt kunne udfordre dine egne og andres låste tankegange, og dermed åbne op for døren til succes. Tag springet, og se dig ikke tilbage.